Klokkespillet ved Hadsund kirke

Klokkespillet ved Hadsund kirke

Tårnet er tegnet af arkitekt J. K. Sørensen, Hadsund. Det er opført i Cor-Ten stål, som er en speciel stållegering, der hærder samtidig med en svag korridering af overfladen.

Stålets farve skulle efter en tid falde sammen med kirkens røde mursten. I det nye klokketårn ophængtes den eksisterende klokke sammen med to nye klokker, støbt hos Ejsbouts i Holland. Tilsammen vejer de tre klokker 1400 kg.

Klokketårnet blev indviet ved gudstjenesten 18. december 1977. Den anonyme giver efterlod ved sin død i 1991 menighedsrådet et betydeligt beløb, som muliggjorde anskaffelsen af et meget fint klokkespil til tårnet.

Klokkespillet består af de 3 gamle klokker samt 23 nye. Det blev indviet 19. januar 1992 af biskop Søren Lodberg Hvas, Aalborg.

Klokkespillet betjenes af kirkens organist Gozel Madsen. Alle salmerne er indspillet på et helt særligt keyboard tilknyttet klokkespillet. Det spiller 6 gange dagligt: kl. 8 (dog ikke søndag), 10, 12, 15, 18 og 21. Klokkespillet skifter løbende salmer, så de passer til kirkeårets gang.