Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Grundlovsfest i Vive Præstegårdshave 5. juni 2023

Grundlovsfest i Vive Præstegårdshave 5. juni 2023


# Nyt fra pastoratet
Udgivet onsdag d. 24. maj 2023, kl. 11:30

For 34. år i træk fejrer Vive-Hadsund pastorat den traditionsrige grundlovsfest i Vives smukke præstegårdshave. I år markerer vi også 75 årsdagen for kvinders adgang til præsteembedet, med årets grundlovstaler, tidligere kirkeminister og nuværende sognepræst Mette Bock.

13.30 

Præstegårdshaven åbner

14.00

March v/Hadsund Skoleorkester

March gennem Vive bys flagallé og efterfølgende koncert i præstegårdshaven. 

14.30

Skattejagt med Kaptajn Rødskæg!

Aldersgruppe 5 til 12 år

Grundlovstalen v/Mette Bock

Vi har inviteret Mette Bock i anledningen af, at folkekirken netop har fejret 75 årsdagen for kvinders adgang til præsteembedet. Mette Bock er selv i en sen alder blevet sognepræst i folkekirken og har dermed både siddet som den lovgivende part for folkekirken og nu selv som kvindelig sognepræst.

15.00

Open Air Koncert v/Mariagerfjord Pigekor

Oplev en sjælden udendørskoncert med et rytmisk pigekor på eliteniveau. 

Mariagerfjord Pigekor er et rytmisk og prisvindende pigekor i særklasse, særligt kendt for deres udtryksfulde performance, og smittende begejstring for rytmisk kormusik. Repertoiret består af rytmisk musik med et skandinavisk udtryk, og korstemmerne bliver akkompagneret af korets dirigent Christian Fris Ronsfeld på klaver. Som en ekstra gave har pigekoret de dygtige drenge fra Mariagerfjord Drengekor med på scenen.

Ud over at lave koncerter og tage på turnéer i ind- og udland, synger koret også af og til med kendte kunstnere, så som Oh Land og Steffen Brandt. Koret har vundet den europæiske korpris ”European Voices Award 2022” af European Voices Association.

16.00

Afslutning ved præsterne

Hele dagen

Salg af kaffe, kage, grillpølser og kolde drikke

Udstilling i Præstegården

Hoppeborge for store og små